Slå på eller av världen med ett ANC-headset som blockerar buller och hjälper dig att koncentrera dig, var du än arbetar

Slå på eller av världen med ett ANC-headset som blockerar buller och hjälper dig att koncentrera dig, var du än arbetar

Arbetsvärlden kan vara en bullrig plats. Oavsett om du vill slippa pratsamma kollegor på öppna kontor eller försöker fokusera medan du arbetar hemifrån måste du ibland zona ut för att zona in. Det är där ett högkvalitativt headset som blockerar buller genom Active Noise Cancellation (ANC), aktiv brusreducering, gör det lättare att koncentrera sig i alla miljöer. Fördelarna är flera, inte bara för din hörsel och välbefinnande, utan också när det gäller att hålla dig produktiv oavsett din ljudmiljö.

På kontoret och på språng - buller förhindrar arbete

Samarbetsmiljön på det öppna kontoret kan vara oerhört fördelaktigt när du vill brainstorma tillsammans - men inte i lika stor utsträckning när du bara vill koncentrera dig enskilt och få saker gjorda. Vi känner alla till känslan av att behöva arbeta igenom en lista över personliga arbetsuppgifter och irritationen av ständiga avbrott som hindrar oss från att komma till botten på den listan. Bullernivåerna i öppna kontor varierar mellan 60–65 dB (A)* och ibland, hur mycket du än försöker, finns det helt enkelt inget sätt att fokusera utan lite lugn och ro.

 

Anpassa dig till din unika arbetsstil

Att välja ett headset som kan blockera omgivande brus hjälper dig att ta dig an dina uppgifter på ditt eget unika sätt. Plötsligt kan du höra dina egna tankar och inte bli distraherad av världen omkring dig. Genom att blockera brus kan du stänga in dig själv och det hjälper till att nå din egna individuella arbetsstil där du är som mest effektiv - ett arbetssätt som ingen annan kan.

*Källa: ”Noise Pollution and Acoustics in the Office” - Steelcase, www.steelcase.com

https://www.steelcase.com/research/articles/topics/open-plan-workplace/much-noise/

 

__

Headset ökar produktiviteten bara genom att bära dem

Att ge dig själv de bästa arbetsförhållandena hjälper dig att uppnå din verkliga potential. Om du arbetar på och utanför kontoret vet du att ett headset hjälper ditt fokus. Kanske har du en favoritmusik som hjälper dig att koncentrera dig medan du arbetar, eller kanske är det ett bra yttre sätt för människor att se att du är upptagen; när du bär ditt headset vet den pratsamma kollegan att du inte vill bli störd. Naturligtvis erbjuder alla headset en viss grad av passiv brusreducering - bara att bära det blockerar visst omgivande brus. Det är emellertid de avancerade ANC-teknologierna som verkligen ger dig full kontroll över din ljudmiljö.

__

Din bästa arbetskompis

När du har provat ett ANC-headset av hög kvalitet kommer du att tycka att de är ganska oumbärliga när det gäller fokuserat arbete - helt enkelt för att du kan slå på och stänga av världen omkring dig. Passivt brusreducerande headset erbjuder endast brusreducering vid höga frekvenser över 800Hz **. ANC-headset utökar detta ytterligare genom att erbjuda brusreducering vid låga frekvenser (20–800 Hz) utan extra fysiskt obehag och kan justeras för att passa din miljö på bästa sätt**.

** ”Take Control of Your Sound Environment”, White Paper 2020, av EPOS

 

538951942-resize-photos-for-blogpost_

 

 

Så fungerar ANC 

Ljud når som vi vet örat i osynliga vågor. Aktiv brusreducering fungerar genom att effektivt ta bort ljudvågor med lägre frekvens. Båda typerna av vågor - de påträngande inkommande vågorna som härstammar från en extern källa (omgivningsbuller) och de brusreducerande vågorna som produceras av ANC-headsetet (anti-noise) - har samma amplitud och frekvens. Anti-bullern spelas så att toppar och dalar synkroniseras och inverteras med det omgivande bullret. Denna justering gör att vågorna cancellerar varandra. Resultatet - virtuell tystnad för den lättade headsetanvändaren och en ökning av din effektivitet!

 

Tre typer av aktiv brusreducering

Aktiv brusreducering kan genomföras på tre olika sätt. Det är därför vi pratar om Feedforward, feedback och ”Hybrid Active” brusreducering. Feedforward ANC tar hand om de högre frekvenserna som kontorsprat. Feedback ANC tar hand om de lägre frekvenserna som flygplanets motor under start och landning. När de kombineras i ett system skapar Feedforward och Feedback ANC Hybrid ANC, vilket garanterar en bredare och bättre brusreducering som täcker ett brett frekvensområde från lågt till högt upp till 30dB ***.

*** ”Take Control of Your Sound Environment”, White Paper 2020, av EPOS

 

ADAPT-linjen - med ANC som standard

Eftersom den moderna arbetsplatsen har utvecklats och vi arbetar i ett fortsatt ökande antal olika ljudmiljöer har EPOS utvecklat en rad headset som anpassar sig till din arbetssituation och håller dig i förarsätet. Alla ADAPT-headset, inklusive ADAPT 300, 400, 500 och 600-serien har en ANC-knapp som kan slås på och av för att passa den plats du arbetar. 

Tillbaka till blogg