Guide för headset på distans

Guide för headset på distans

2020-11-16: Vi känner alla till friheten som kommer med den flexibla arbetsplatsen. Att arbeta på distans ger större autonomi över var och hur du arbetar, bättre balans mellan arbete och privatliv och större flexibilitet. Rätt headset kan optimera din distansupplevelse ytterligare.

Fördelarna består av allt från bättre samtalskvalitet till passiv och aktiv brusreducering (ANC), trådlös bärbarhet, användarkomfort och design. Utbudet av headset är dock enormt, så vilken modell passar dig bäst? Vi hjälper dig klura ut svaret på frågan och introducerar dig till ADAPT-linjen, som innehåller premiumheadset för alla typer av professionella distansarbetare.

Steg 1: Vilket typ av yrke har du?

Det här är en viktig fråga att ta ställning till. Sitter du mycket i samtal där samtalsklarhet och komfort är stora problem? Arbetar du enskikt eller tillsammans med andra via onlineplattformar såsom Microsoft Teams, Zoom eller Google Hangout? Kanske spenderar du mer tid på uppgifter som kräver mycket koncentration? Eller träffar du i vanliga fall mycket potentiella affärspartners där en professionell, modern look är viktig för att göra ett gott intryck. Alla dessa faktorer spelar in vid valet av headsetmodell och design.

Steg 2: Vilken ljudmiljö arbetar du i?

Minst lika viktigt är var du arbetar. Spenderar du mycket tid på språng och besöker kunder och partners? Arbetar du hemifrån? Eller sitter du på café eller co-workingkontor? Som en mångsidig yrkesverksam kanske du arbetar i alla dessa miljöer förr eller senare så det är viktigt att välja ett headset som kan anpassa till de olika situationerna och fortfarande erbjuda den bästa möjliga ljudkvaliteten.

Steg 3: Comfort is king

Om du vill arbeta på bästa möjliga sätt är ett obekvämt headset det sista du vill lägga tid på. För tight så får du känningar, för löst så faller det av. Det här är en investering för att hjälpa dig nå din fulla professionella potential, så det är värt att ha i åtanke att lägga lite extra på kvalitet lönar sig i slutändan. Så vad gör ett headset bekvämt?

Lätt i vikt

Sitter du i samtal hela arbetsdagen är det viktigt att ha ett headset som är lätt. Du skulle bli förvånad över hur snabbt ett tyngre headset blir obekvämt och till och med påverkar din hållning.

Material

Högkvalitativa plaster och metaller såsom stål används för att skapa ett mer premiumorienterat headset som håller längre. Vadderade öronkuddar i konstläder boostar också komforten.

Anpassningsbart

Vi är alla olika och det går också ut över storleken och formen på våra huvuden! Justerbara huvudbågar skapar en personlig passform som förbättrar komforten medan du arbetar.

Steg 4: Design som fungerar - på ditt sätt

Både funktionaliteten och estetiken i designen hos ditt headset är viktiga faktorer att beakta. Dagens headset är trådbundna eller trådlösa och kommer i ett vitt spann av bärstilar. Tidigare har trådbundna headset inneburit stabilare ljudkvalitet eftersom de tar emot ljudfrekvenser och skickar mikrofonsignaler direkt genom kabeln. Förr var de trådlösa headseten att likställa med strul, men dagens trådlösa premiumheadset erbjuder samma stabila ljud- och mikrofonkvalitet som de trådbundna alternativen. Valet är med andra ord bara att basera på personliga preferenser, kostnad och bärstil.

Hur var det med bärstil?

Over-ear headset

”Över-örat”-headset är de största headseten du kan köpa. De har oftast bäst ljudkvalitet eftersom det är mer plats för ljudtekniken i hörlurarna. Mer plats kan också medföra större batterier med bättre batteritid. Större hörlurar kan också innebära bättre viktfördelning och möjligheten att lägga till bekväma material såsom vadderade öronkuddar.

Användarscenario: Distansarbetare som kräver hög kvalitet på alla parametrar under pendling mellan kontoret, på språng, vid hemarbete eller under resan.

Vi rekommenderar:

EPOS ADAPT 660

On-ear headset

Till skillnad från sin ”över-örat”-storebror sitter ”på-örat”-headseten just på ytterörat där ljudtekniken sänder ljud direkt till ditt inneröra. De är fortfarande stora till volymen och därmed lever också ljudkvaliteten upp till förväntningarna. ”På-örat”-headsetdesignen kan också erbjuda högsta kvalitetens ljud och mikrofonprestanda vilket innebär att du kan ha högkvalitativa samtal i öppna kontorslandskap eller på språng i bullriga miljöer. Huvudbågens stil och större hörlurar medför att batteritiden aldrig är ett problem och andra funktioner såsom infällbar mikrofonbom kan implementeras i headsetet och samtidigt behålla en diskret, stilfull look som fungerar minst lika bra i professionella sammanhang som på språng.

Användarscenario: Distansarbetare som kräver en högkvalitativ UC-ljudupplevelse för både samtal och under fokusarbete med ANC, med en mer diskret, kompakt estetik som passar var den än arbetar.

Vi rekommenderar:

EPOS ADAPT 560
EPOS ADAPT 360

In-ear, nackbandsdesign

”I-örat”, nackbands-headset är diskreta och extremt lätta Bluetooth-headset. Öronmuffarna är anslutna med en kabel som ansluter dem till det mer stabila nackbandet som huserar ljudtekniken. Nackbandet medför imponerande batteritid och premiummodeller erbjuder ANC och superb Bluetooth-stabilitet.

Designen är inte lika enkel att tappa som ”true-wireless”-hörlurar kan vara, vilket gör nackbandsdesignen både diskret, stilren och funktionell. Öronmuffarna har ofta flera olika storlekar, vilket är optimalt då många personers öronkanaler är asymmetriska. Att välja rätt öronmuff är därför viktigt för att ge en bättre ljudupplevelse med optimalt ljudtryck och ANC-prestanda.

Användarscenario: Distansarbetare som kräver högkvalitativa funktioner såsom ANC och UC-optimerade samtal, men föredrar en diskret, stilren design att använda i olika arbetsmiljöer.

Vi rekommenderar:

ADAPT 460

Tillbaka till blogg