Demant lanserar EPOS: ett företag med avancerade ljudlösningar för företag och gamers

Demant lanserar EPOS: ett företag med avancerade ljudlösningar för företag och gamers

Baserat på ledande och avancerad teknik kommer det nyetablerade danska företaget, EPOS, att leverera avancerade ljudlösningar designade för företag och gamers. EPOS bygger på mer än 115 års erfarenhet av ljud och innovation och kommer att specialisera sig i premiumljudlösningar med design, teknik och prestanda som viktigaste parametrar.

Danmark 26 november 2019 - Sennheiser Communications A / S, ett joint venture mellan Demant A / S och Sennheiser electronic GmbH & Co. KG, har tidigare meddelat att det kommer att utvecklas i nya uppsättningar. Under 2020 kommer samarbetet att avslutas och medan affärssegmentet för Mobile Music-headset kommer att vara en del av Sennheiser Consumer-verksamheten i framtiden kommer Enterprise Solutions och Gaming Headset att utvecklas som ett nytt oberoende företag, EPOS, under den globala ljud och hörsel teknikgrupp Demant. Framöver kommer EPOS att tillverka och sälja den befintliga Sennheiser Communications-portföljen för företag och gaming, co-brand'at som EPOS | SENNHEISER-produkter, samtidigt som de introducerar en ny EPOS-märkesportfölj.
 
”Sennheiser Communications har skapat fantastiska resultat under de senaste 16 åren. 2019 har varit ett år med övergången, som gör sig redo för de nya uppsättningarna på båda sidor, men det har också varit ett år med stora ambitioner och otroligt lagarbete för att komma dit vi är idag, säger Jeppe Dalberg-Larsen, VD på Sennheiser Communications, som blir ordförande för EPOS. ”Nu är jag glad över att leda EPOS in i en ny spännande framtid. Med upprättandet av EPOS bygger vi på arven från Sennheiser Communications. Detta i kombination med en stark tillväxtstrategi och dedicerat fokus på Gaming- och Enterprise Solutions-headset kommer att ge många nya möjligheter. Vi kommer att gå vidare med ett enat team av experter och utforma premiumlösningar med utmärkta ljudupplevelser för både företag och gamers. ”
EPOS kommer att fokusera på Enterprise och Gaming-lösningar och kommer, som en del av Demant Group, att bygga och dra nytta av mer än 115 års erfarenhet av att arbeta med innovation och ljud. Kärnan i företaget kommer att vara ambitionen att ta utmärkt ljudupplevelse för företag och spelare till nästa nivå - med det tydliga syftet att hjälpa individer såväl som team över hela världen att uppnå sin fulla potential genom ljudkraften.
 
"Etableringen av EPOS markerar början på ett nytt oberoende företag som specialiserar sig på ljudlösningar och med en förstklassig ljudupplevelse", säger Søren Nielsen, VD och koncernchef, Demant. ”Vi är mycket glada över att ha EPOS och de starka kompetenserna i företaget som en integrerad del av Demant-familjen. Vi är säkra på att FoU-synergierna inom Demant Group kommer att bli ännu starkare framöver med den växande trenden med intelligent ljud, anslutning till lågenergi- och små formfaktorer. Jag tror att EPOS i framtiden kommer att spela en viktig roll i att skapa ljudupplevelser för att tillgodose kundernas unika behov, säger VD och koncernchef Søren Nielsen, Demant.
Sennheiser Enterprise Solutions säljare över hela världen överför till den nyetablerade EPOS. Vidare kommer alla kompetentlag för Enterprise Solutions och Gaming i huvudkontoret i Danmark i slutet av joint venture-överföringen till EPOS, som fortfarande kommer att vara belägen på adressen i Industriparken 27 i Ballerup, Danmark.
OM EPOS
EPOS är ett ljudföretag som utvecklar och säljer enheter för affärspersoner och spelgemenskapen. Baserat på ledande och avancerad teknik kommer det nyetablerade danska företaget EPOS att leverera avancerade ljudlösningar designade för Enterprise Solutions och Gaming headset - med design, teknik och prestanda som viktigaste parametrar.
 
EPOS härstammar från latin och antikgrekiskan och används för att beskriva episka berättelser, tal och poesi. Namnet omsluter vårt engagemang för att skapa lösningar som upprätthåller kommunikationssätt och släpper mänsklig potential genom kraften av ljud.
EPOS verkar på en global marknad med kontor och partners i mer än 30 länder och bygger på mer än 115 års erfarenhet av ljud och innovation.
 
Hitta mer information om EPOS på www.eposaudio.com.
EPOS kommer att ta till fullo över Enterprise Solutions-headset (inklusive Air Traffic Control) och Gaming Headset under 2020.
 
OM DEMANT
Demant är en världsledande grupp för ljud och hörselteknologi som erbjuder lösningar och tjänster för att hjälpa människor att ansluta och kommunicera med världen omkring dem. I alla aspekter, från hörapparater och höraimplantat och diagnostisk utrustning till intelligenta ljudlösningar och hörselvård över hela världen, är Demant aktiv och engagerad. Vår innovativa teknik och kunskap hjälper till att förbättra människors hälsa, hörsel och kommunikation.
Tillbaka till blogg