Aktivt brusreducerande (ANC) headset från EPOS - varför använda dem?

Aktivt brusreducerande (ANC) headset från EPOS - varför använda dem?

Fördelarna med dagens öppna och flexibla arbetsplats är flera. Den uppmuntrar till en mer samarbetsvillig arbetsmiljö där dynamiskt lagarbete kan blomstra. En snabb fråga till en kollega tvärs över rummet och ett problem kan lösas där och då, men hur är det om man själv behöver kunna fokusera?

 

Även om det är utmärkt för samarbete, erbjuder det öppna kontoret utmaningar när du behöver fokusera eftersom ljudnivåerna varierar mellan 60–65 dB (A)*. Att arbeta under en flygning kan också vara särskilt tufft, med passagerare som ofta utsätts för ljudnivåer mellan 60–85 dB (A) **.

 

ANC är lösningen

Det ständiga bakgrundssurret, vare sig du är hemma eller på det öppna kontoret, kan i bästa fall vara irriterande och i värsta fall stressande om ditt arbete kräver koncentration. Bullerreducerande kontorsprodukter som headset med aktiv brusreducering erbjuder en effektiv lösning på denna situation, vilket gör det möjligt för användare att koppla bort omvärlden och kunna fokusera i sin individuella arbetsvärld.

 

Öka produktiviteten med EPOS ANC-headset

EPOS ANC-headset i ADAPT-linjen reducerar bakgrundsljud så att du kan fokusera när och där du behöver, vilket ökar din produktivitet och hjälper dig att prestera efter bästa förmåga.

Läs mer om EPOS ADAPT >

*Källa: ”Noise Pollution and Acoustics in the Office” – Steelcase, www.steelcase.com

** Studie: “In-cabin noise levels during commercial aircraft flights” H Kurtulus Ozcan, Semih Nemlioglu, 2006

 

Passiv eller aktiv?

Passiv brusreducering eller bullerisolering är det mest grundläggande sättet att skydda öronen mot omgivande buller. Alla headset erbjuder en viss grad av passiv brusreducering eftersom själva headsetet fysiskt blockerar ljud. De bästa passiva brusreducerande headseten, även kallade hörselskydd, erbjuder bra brusreducering men är skrymmande och mycket obekväma att bära.

För att erbjuda den komfort och mångsidighet som krävs för en kontorsarbetare som använder sitt headset för koncentration och samtal kan designen inte ge samma passiva dämpning som ett hörselskydd. Dessa mer bekväma, mångsidiga, passivt brusreducerande headset erbjuder bara brusreducering vid höga frekvenser över 800 Hz.

Det är här aktivt brusreducerande headset erbjuder flera fördelar. Det aktiva systemet kompletterar det passiva systemet genom att erbjuda brusreducering vid låga frekvenser (20–800 Hz) utan extra fysiskt obehag. Dessutom kan det aktiva systemet ställas in i olika lägen (on/off/adaptiv, beroende på modell) för att ge den bästa användarupplevelsen i en given situation - nämligen förmågan att koncentrera sig bättre i en föränderlig arbetsmiljö.

 

Fördelen med Aktiv

Aktivt brusreducerande (ANC) headset ger alla fördelar passivt brusreducerande headset erbjuder, men lägger till en extra nivå av brusreducering genom att effektivt ta bort ljudvågor med lägre frekvens. Läs mer om ANC-teknologin i EPOS White Paper "Take Control of Your Sound Environment" nedan.

Tillbaka till blogg