5 sätt att öka din produktivitet när du arbetar hemifrån

5 sätt att öka din produktivitet när du arbetar hemifrån

Att arbeta hemifrån kan ge många utmaningar om du inte är van vid det. Att uppnå samma fokusnivå som på ett kontor kan vara svårt. Att plötsligt sakna fysisk närvaro med ditt team leda till brist på samarbete, vilket gör det svårt att navigera och prioritera uppgifter.

Teknik är nyckeln till att arbeta på distans. Men utöver telefonsamtal och e-post finns det många sätt att optimera och förbättra produktivitet och lagarbete över olika platser. Ta reda på vilka samarbetsverktyg som fungerar för dig och skräddarsy ditt distansarbetsstil för att få ut det mesta av att arbeta hemifrån. En hög prioritet är att upprätthålla en bra kontakt med ditt team.

Vi har samlat fem tips om hur du kan vara produktiv och samtidigt njuta av den avlägsna arbetsplatsens frihet.

# 1 Ha videokonferenser
Att se dina kollegor och deras reaktioner möjliggör ett effektivt beslutsfattande som kan optimera ditt företag. En kvalitetsvideolösning med hög bildhastighet och automatisk belysningskorrigering innebär att du får ut mesta möjliga av videokonferensplattformar som Microsoft Teams, Zoom, Amazon Connect och andra.

adapt-360_lifestyle_08


# 2 Öka samarbetet och få möten att räknas
Att arbeta hemifrån kan vara ensamt och, utan kollegor att ansluta till, känslomässigt utmattande. Samarbetsverktyg som Zoom, Microsoft Teams, Amazon Connect och många fler är ett utmärkt sätt att öka samarbetet inom ditt och andra team, vilket säkerställer att ni alla håller kontakten.

Till exempel är Microsoft Teams, en del av Office 365, en samarbetsapp som hjälper din personal att hålla ordning och ha konversationer, från vilken enhet som helst. Du kan använda Microsoft Teams för omedelbar chatt med anställda eller gäster utanför din organisation. Du kan också ringa, vara värd för möten, skapa gruppchattar / samtal, dela filer och mycket mer. I Microsoft Teams kan du också spela in dina teammöten och gruppsamtal för att fånga ljud-, video- och skärmdelningsaktiviteter. Det finns också ett alternativ för inspelningar med automatisk transkription, så att du kan spela upp mötesinspelningar med undertexter och söka efter viktiga diskussionsobjekt i transkriptet. Inspelningen sker i molnet och sparas i Microsoft Stream så att du kan dela den säkert över hela din organisation.

# 3 Välj rätt ljudenheter
När du deltar i ett konferenssamtal online är kvaliteten på ditt headset lika viktigt som hastigheten på din internetanslutning. Om du har dålig ljudkvalitet kan det påverka utfallet av samtalet och teamets kommunikation negativt. Så oavsett om du är hemma, på ett kafé eller på språng kan trådlösa, aktiva brusreducerande headset förbättra kvaliteten på dina affärssamtal genom att minska omgivningsbuller i din miljö. Högkvalitativa mikrofoner i headsetet ökar också talförståelsen för din lyssnare.

adapt-460_lifestyle_05

Varför välja ett UC-certifierat headset?
Även om du kanske kan höra samtal tydligt när du arbetar hemifrån, kommer den andra sidan av samtalet att få en bättre ljudupplevelse om du kan säkerställa att du har ett headset med mikrofoner av god kvalitet som sänder en kristallklar signal. Du kanske har pratat direkt i mikrofonerna på din bärbara dator en eller två gånger... Med ett trådlöst headset kan du vara produktiv och multitaska lite, även när du ringer.

Vikten av att välja en UC-certifierad ljudenhet
Att välja ett certifierat headset möjliggör en överlägsen och mer intuitiv arbetsupplevelse. Till exempel kommer headset och högtalartelefoner som är Microsoft Teams-certifierade, som t.ex. EPOS-högtalartelefon EXPAND 30 T och vår nästa generations headset i ADAPT-linjen, i varianter med en dedikerad Microsoft Teams-knapp. Den här knappen startar omedelbart Microsoft Teams-appen som ger direkt åtkomst till att schemalägga ett möte, starta ett samtal eller kontrollera kalendern - vilket möjliggör större produktivitet och anslutning. EPOS Microsoft Teams-varianter ger också audiovisuella varningar när meddelanden från Microsoft Teams-appen inträffar. Förutom Microsoft Teams är EPOS-headset och högtalartelefoner också kompatibla med Zoom och andra ledande UC-plattformar.

# 4 Upprätta ett särskilt arbetsområde
”Location, location, location”. Att ha en dedikerad arbetsstation är avgörande när du arbetar hemifrån. Det är viktigt att du har någon form av fysisk gräns, idealiskt borta från din säng, kök och TV och nära ett fönster. Att ha ett särskilt skrivbord eller arbetsområde hjälper dig att fokusera på arbete och inte distraheras av tvätt eller andra hushållsuppgifter.

es_desk_lifestyle_04

# 5 Respektera din hälsa
Kontorsarbetsdagar är strukturerade och arbetsgivare ser efter arbetsstyrkan. Som distansarbetare är det ditt jobb att göra detta själv. Fem minuters pauser efter varje 45 minuters arbetsperiod gör att din hjärna kan återställas. Minst en halvtimme för lunch och en promenad ute i den friska luften kommer ge dig bäst förutsättningar för eftermiddagsarbetet.

EPOS-ljudlösningar är utformade med tanke på distansarbetare
Våra premiumhögtalartelefoner och headset gör att du kan arbeta mer effektivt från ditt hemmakontor, behålla professionalism och maximera produktiviteten. Dessutom är de kompatibla med alla större samarbetsplattformar inklusive Microsoft Teams, Zoom, Amazon Connect, Google Meet och många fler.

Tillbaka till blogg